flag
eng
flag
ger
flag
rus
flag
jap
flag
bul

За мен

Тук ще намерите информация за моите лични интереси и някои дейности, които не са свързани с работа. При това тук излагам само малка част от пристрастията си. Може да ме видите и на няколко снимки от различни места по света в съответната секция отдясно.

Лични интереси

Пътешествията са най-приятните и вълнуващи преживявания, които предприемам редовно. За това рядко пропускам възможността да посетя чужди страни, да се потопя в различна култура или просто да поговоря с интересни хора от различни държави. Така съм и пътувал до много части на света, включително Азия, Северна и Южна Америка, както и Африка. Въпреки всичко, като човек роден в Европа, повечето ми пътешествия са из Стария континент - от Скандинавия до Балканите.

Още от детска възраст се занимавам с различни спортове, но най-вече с алпийски дисциплини на състезателно ниво. Качил съм се на ски преди да проходя или поне така се шегуват в семейството ми. През последните години разширих заниманията си със сноуборд и планинарство. Но тъй като живея далече от сериозни планини, напоследък влагам доста време и усилия в колоездене, а понякога се включвам и във волейболен мач.

Киното и филмовото изкуство в цялост заемат важна част от моите интереси. То пленява въображението ми повече от всичко. Докато музиката и добрата книга ми носят истинска наслада, единствено киното е източник едновременно на дълбоки емоции и духовен стимул. Паралелно се наслаждавам и на чисто развлекателната му стойност. Държа на чуждестранни филми, особено азиатски, тъй като разкриват непознати култури и предоставят информация за живот, напълно различен от моя.

Обществена ангажираност

Като гражданин на Европа подкрепям организации, посветени на запазване на националната уникалност и местна идентичност, едновременно насърчаващи задълбочаваща се интеграция между народите на света и техните многообразни общности. За това участвам в мероприятия на Немско-българското дружество Дрезден (Deutsch-Bulgarische Gesellschaft Dresden e.V.) както и в други подобни инициативи.

Boris Marinov - About Me

Фотогалерия

Отдолу ще намерите няколко серии от снимки.