flag
eng
flag
ger
flag
rus
flag
jap
flag
bul

Работата ми

Тази секция е създадена за да може да добиете представа за професионалния ми опит при предишни заемани длъжности и описание на различните видове работа с която съм се занимавал досега. Имах възможност да се сдобия с разнообразни препоръки, които може да намерите вдясно.

Настояща месторабота

Като ръководител на проекти в Bundesdruckerei, в момента отговарям за обемни проекти, чиято цел е дигитализацията на публичната администрация. По този начин прилагам знанията си за гъвкавите методи и своя дългогодишен опит в планирането и координирането на процеси за разработка на софтуер в областта на електронното управление.

Заемани длъжности

Последно прилагах моя опит в управление на проекти и продажби при Jonas & der Wolf, специализирана дигитална агенция в Берлин. Същевременно с работата си като старши технически проектен мениджър в комплексен проект за разработване на софтуер за Deutsche Bahn, разширих и познанията си в областта на гъвкавите методологии.

Преди това работих за ]init[ AG, немска агенция с фокус върху клиенти от публичната администрация и финансовия сектор. Предлаганите от фирмата услуги обхващат разработката на големи уеб портали, специализирани приложения, консултиране в сферата на ИТ, хостинг, създаване на съдържание, както и редакторски услуги. В началото на 2012 г. бях привлечен като Редактор в централата на фирмата в Берлин, но не след дълго поех задачи като проектен мениджър за различни клиенти.

През януари 2014 година бях повишен и заех позицията на мениджър продажби с отговорност за европейския пазар, а по-късно същата година станах регионален мениджър, начело на офиса на ]init[ в Брюксел. В продължение на четири години поддържах тесни контакти с основните европейски клиенти на фирмата. Това изискваше не само добро разбиране на техническите аспекти и икономическата рамка на европейския пазар за информационни технологии, но ми и позволи да се възползвам от своите междукултурни и езикови познания.

Като отговорен за публикациите в Wikimedia Deutschland, подкрепящата асоциация на Уикипедия, придобих задълбочен практически опит при разработването на концепцията, планирането и изпълнението на проект за книга по повод десетата годишнина на онлайн енциклопедията. Сътрудничеството с издателска къща Hoffmann & Campe, както и координацията и редакционният надзор на близо 100 автора изискваха силно структуриран работен процес.

По време на следването си поддържах допълнителна сътрудническа дейност по проекти на консултантската фирма BUB Dr. Benölken Unternehmensberatung GmbH в Касел и Дрезден в продължение на пет години. Това ми даде възможност не само да развия своите изследователски и организаторски способности, но и да се запозная отблизо с финансовите институции и практиките на консултантски бизнес.

Задължителна гражданска служба

Дванадесетмесечната задължителна гражданска служба изпълних в Schlösser und Gärten Dresden. Това назначение ме научи да ценя физическия труд. To също ми даде възможност да се запозная с трудностите при поддръжката на историческа паркова среда и съхраняването на вековни паметници на културата.

Boris Marinov - My Work

Препоръки

Тук може да изтеглите различни препоръки от мои работодатели.

Стажове

Допълнителен професионален опит съм натрупал и благодарение на няколко стажа.