flag
eng
flag
ger
flag
rus
flag
jap
flag
bul

Добре дошли в моята страница

Тук ще намерите информация за мен, Борис Маринов. Аз съм немски гражданин от български произход и живея в Германия от 1990 година. Итрасрнал съм в комуни­стическа държава и съм бил непосредствен свидетел на политическите промени в източна Европа, поради което интересите ми се насочиха към политически въпроси. Този дългогодишен интерес обяснява донякъде и моя професионален избор.

Сертифициран съм като Project Management Professional (P.M.P.) с дългогодишен опит в софтуерната индустрия, а имам и степен „Magister Artium“ (M.A.) по политология от Технически университет Дрезден. Предмети на научната ми работа са международна сигурност и глобалната енергийна политика, Европейският съюз, както и регионите Северна Америка, Югоизточна Европа и Източна Азия. В областта на втората си специалност, комуникационни науки, се занимавам предимно с общественото мнение и онлайн медии.

Моля, използвайте менюто в горната и долна част на страницата, за да получите повече информация за мен, моето образование, трудов стаж и съответни интернет линкове. Може да се свържете с мен относно интересите ми, по професионални въпроси или просто от любопитство.

Информация за страницата

Както може да видите, текстът на страницата е достъпен на различни езици, което отразява моите езикови умения.

От съображения за защита на лични данни съм ограничил информацията за себе си в тази страница. Съответно съдържанието на сайта в никакъв случай не е пълно и изчерпателно представяне за мен като личност, а по-скоро може да ви даде само най-общо впечатление.

Boris Marinov - Main Page

Последни новини

Проектен мениджър в Bundesdruckerei GmbH

BundesdruckereiНа новата си позиция в Bundesdruckerei, германския държавен производител на банкноти и документи за самоличност, поемам икономическа отговорност за обемни проекти и координирам подпроекти за разработка на софтуер и ИТ решения с висока сигурност. Така фокусът ми остава върху дигитализацията на държавните администрации и теми, свързани с електронното управление.

Нова задача в фирмата Jonas & der Wolf

Jonas & der WolfЗапочнах 2019 г. с нова работа като старши технически проектен мениджър в дигитална агенция Jonas & der Wolf. Прилагайки гъвкава методология, Jowo изработва специализиран софтуер за бизнеси в областите на транспорта и енергийната инфраструктура. Те работят за видни клиенти като Deutsche Bahn, Mercedes-Benz и газопроводния оператор Nord Stream.

Завръщане на работа при ]init[ в Берлин

Герб на провинция БерлинСлед четири години като ръководител на фирмения офис в Брюксел, продължавам да работя за ]init[ в централата Герб на град Фалкензе в Берлин. С това подкрепям тяхното пренасочване от международни клиенти към германския пазар като в позицията на проектен мениджър. Същевременно се преместих в предградията на столицата, в град Фалкензе.

Командирован в Брюксел ]init[ Europe

Герб на община БрюкселОт януари 2014 г. отговарям за европейския пазар като регионален мениджър на ]init[ AG. Ето защо през август се Герб на град Брюксел преместих в Брюксел, където поех ръководството на фирмения офис. Понастоящем близостта до европейските и други международни институции ми позволява да съсредоточа основно вниманието си върху институционалните въпроси.

Нов уеб портал: "Brandenburg Business Guide"

Brandenburg Business GuideПрез 2013 г. участвах с ]init[ в създаването на голям картографски бизнес портал. Моята роля се състоеше в убеждаването на нашия клиент, ZukunftsAgentur Brandenburg (ZAB), чрез първоначалната оферта, след което служих като заместник-ръководител на проекта, отговорен за координация на екип, анализ на изисквания, коцептуален дизайн, както и документация.

Нова работа за фирмата ]init[ AG в Берлин

]init[ AG - Services for eSocietyОт март 2012 г. работя за ]init[ AG под мотото „Services for eSociety“. Тя е водеща агенция за интернет услуги в Германия и предоставя иновативни решения за електронно управление предимно на клиенти от сферата на публичната администрация. При ]init[ аз предоставям на клиентите услуги по редакция, стратегия относно съдържанието и коцептуален дизайн за успешна комуникациия в интернет.

Нова книга: „Всичко за Уикипедия

Всичко за УикипедияС публикуването на тази книга, която обяснява спецификата и вътрешните механизми на Уикипедия, завърши проекта ми за Wikimedia Deutschland. Kнигата, 350 страници от близо 100 автора, бе издадена в края на 2011 г. от Hoffmann & Campe. На мен бе възложена отговорността за концепция, изпълнение, редакционен надзор и маркетинг.

Статия на тема: „Политика за малцинствата в България“

Политика за малцинствата в БългарияТози кратък научен анализ, публикуван в Шестмесечното списание за история, литература и политика на Югоизточна Европа през есента на 2011 г., описва положението на малцинствата в политическата система на България. Статията може да бъде намерена тук.

На нова работа за Wikimedia Deutschland

WikimediaОт началото на октомври 2010 година работя за Wikimedia Deutschland в Берлин. Силно се вълнувам, тъй като винаги съм подкрепял техните идеи, както и разпространението на свободно знание. Ще отговарям за важен офлайн проект, посветен на десетата годишнина от създаването на Уикипедия през 2011 година.

Полугодишен академичен престой в Япония

Герб на префектура КиотоПредприемам академичен престой в старата японска столица Киото до април 2010. Там ще продължа изучаването Герб на град Киотона японския език и култура в Университета Дошиша. Сърдечно благодаря на Alfried Krupp von Bohlen und Halbach-Stiftung за щедрата финансова подкрепа!

Работа за Hill & Knowlton в Германия

Hill & KnowltonОт началото на 2009 година работя за ПР агенцията Hill & Knowlton в Берлин. Там ще сътруднича за няколко месеца на ПР отдела по голям европейски инфраструктурен проект в областта на енергетиката.

Издадена: „Българската партийна система в развитие

Das bulgarische Parteiensystem im WandelТази публикувана през 2008 г. книга за българската партийна система е резултат на моето следване по политология. На 180 страници тя анализира една от най-променливите европейски държави по отно­шение на партийно развитие.