flag
eng
flag
ger
flag
rus
flag
jap
flag
bul

Работата ми

Тази секция е създадена за да може да добиете представа за професионалния ми опит при предишни заемани длъжности и описание на различните видове работа с която съм се занимавал досега. Имах възможност да се сдобия с разнообразни препоръки, които може да намерите вдясно.

Настояща месторабота

В момента работя за ]init[ AG, немска агенция с фокус върху клиентите от публичната администрация и финансовия сектор. Предлаганият от фирмата набор от услуги обхваща разработката на големи уеб портали, специализирани приложения, консултиране в сферата на ИТ, хостинг, създаване на съдържание, както и редакторски услуги. В началото на 2012 г. бях привлечен като Редактор в централата на фирмата в Берлин, но не след дълго поех задачи като ръководител на проекти за различни клиенти. Освен това се занимавах с разработване на концепции, използвайки креативността си по структуриран и ориентиран към сътрудничество начин. Задълбочено внимание отделих на темата достъпност на уебсайтовете, по която натрупах разширени познания, изработих стратегически документи и проведох многобройни семинари.

През януари 2014 година бях повишен и заех позицията на Мениджар продажби с отговорност за европейския пазар, а по-късно същата година станах Регионален ръководител, начело на офиса на ]init[ в Брюксел. Преместих се в Белгия през август 2014 година и оттогава поддържам тесни контакти с основните европейски клиенти на фирмата извън Германия. Това изисква не само добро разбиране на техническите аспекти и икономическата рамка на европейския пазар на информационните технологии, но ми и позволява да се възползвам напълно от своите междукултурни и езикови познания.

Заемани длъжности

Като отговорен за публикациите в Wikimedia Deutschland, подкрепящата асоциация на Уикипедия, придобих задълбочен практически опит при разработването на концепцията, планирането и изпълнението на проект за книга по повод десетата годишнина на онлайн енциклопедията. Сътрудничеството с издателска къща Hoffmann & Campe, както и координацията и редакционният надзор на близо 100 автора изискваха силно структуриран работен процес. За маркетинга на книгата беше също така необходимо да се организират няколко големи мероприятия. Освен това ми бяха възложени ПР задачи, като например участие в пресконференции, създаване на материали за пресата, изграждане и поддръжка на уеб сайтове и други подобни дейности.

По време на следването си поддържах допълнителна сътрудническа дейност по проекти на консултантската фирма BUB Dr. Benölken Unternehmensberatung GmbH в Касел и Дрезден в продължение на пет години. Това ми даде възможност не само да развия своите изследователски и организаторски способности, но и да се запозная отблизо с финансовите институции и практиките на консултантски бизнес.

Стажове

В началото на 2009 година имах възможност да стажувам три месеца във високо реномираната ПР агенция Hill & Knowlton в Берлин. На тази длъжност вникнах в същността на широкия диапазон от ПР дейности, докато се занимавах с голям европейски инфраструктурен проект в областта на енергетиката. Възложената ми от Hill & Knowlton работа беше фокусирана по-специално върху онлайн връзките и медия мониторинг.

Преди следването си стажувах шест месеца в консултантска фирма Inno Consult GmbH в Дрезден. С основното обучение и допълнителната квалификация, които получих по този начин, успях да се утвърдя като отговорен служител. Това ми даде възможност да продължа професионалните си отношения дори и след като компанията беше интегрирана в BUB Dr. Benolken Unternehmensberatung GmbH (виж по-горе).

Задължителна гражданска служба

Дванадесетмесечната задължителна гражданска служба изпълних в Schlösser und Gärten Dresden. Това назначение ме научи да ценя физическия труд. To също ми даде възможност да се запозная с трудностите при поддръжката на историческа паркова среда и съхраняването на вековни паметници на културата.

Boris Marinov - My Work

Препоръки

Тук може да изтеглите различни препоръки от мои работодатели.

Стажове

Допълнителен професионален опит съм натрупал и благодарение на няколко стажа.